Zamatová roláda

Ingrediencie:

Cesto:

6 ks vajce,

5 PL kryštálový cukor,

3 PL kakao,

1/2 KL sóda bikarbóna

Plnka:

500 ml mlieko,

5 PL polohrubá múka,

250 g MASLO BABIČKA,

1 vanilkový cukor,

5 PL práškový cukor,

2 PL kakao
Čas prípravy
Porcie

Postup:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postupne pridáme žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame kakao so sódou bikarbónou. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na180°C asi 8-10 minút. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme.

Plnku pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej kaše vmiešame zmäknuté maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej polovice dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Cesto po vychladnutí rozbalíme a dáme dole papier. Najprv natrieme svetlú plnku a potom tmavú a zvinieme do rolády. Necháme odležať v chladničke najlepšie do druhého dňa.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty