Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Ingrediencie:

Cesto 1:

300 g polohrubá múka

100 G MASLO BABIČKA

2 PL kakao

6 PL voda

1/2 balíček prášok do pečiva

100 g práškový cukor

1 ks vajce

Cesto 2:

3 ks vajcia

150 g kryštálový cukor

7 PL voda

7 PL rastlinný olej

200 g polohrubá múka

1/2 balíček prášok do pečiva

Plnka:

750 g TVAROH BABIČKA TUČNÝ

50 g nasekaná čokoláda

50 g mandľové lupienky

2 ks vajcia

1 PL Zlatý klas

3 PL práškový cukor

1 vanilkový cukor
Čas prípravy
Porcie
Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Postup:

Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme zmäknuté maslo, trošku vody, cukor, jedno vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech. Na kakaové cesto navrstvíme plnku, ktorú si pripravíme z tvarohu, vajec, Zlatého klasu, nasekanej čokolády a mandľových lupienkov. Môžeme dochutiť cukrom a vanilkovým cukrom. Poslednou vrstvou bude svetlé piškótové cesto. Vyšľaháme si vajcia s cukrom, pridáme vodu a olej. A nakoniec zapracujeme múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na tvarohovú vrstvu. Vrch môžeme ešte posypať s mandľovými lupienkami. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180° asi 25 minút.
Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty